Supersunne spinatpannekaker som smaker digg

Skeptisk til grønne pannekaker? Vel, ikke etter du har smakt disse <3

Ved å tilsette spinat i røra får du ekstra næringsrike pannekaker, i tillegg til at de ser skikkelig freshe ut. Ja til pannekaker til middag!

 

GLUTENFRIE SPINATPANNEKAKER
4–5 pannekaker

DU TRENGER:
Røre:
2 egg
2 dl bokhvetemel
4 dl vann
2 håndfuller spinat
1 ss finhakket timian
1 klype salt

Fyll:
Grov sennep
Aubergine
Fersk mozzarella
Cherrytomater
Rucola
Svart pepper
Frisk timian

SLIK GJØR DU:
Røre:
Bland alle ingrediensene godt i en blender eller food processor til en helt klumpfri røre. La den stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du steker pannekakene. Blir røra veldig tjukk når den har stått litt, spe på med litt ekstra væske. Stek med olivenolje til pannekakene er gylne på begge sider.
Fyll:
Stek aubergineskivene myke først i stekepanna eller ovnen. Legg fyllet i pannekakene og brett sammen. Stek i ovnen på 200 °C i 10–15 minutter til osten har smeltet.

 

TIPS!
Pannekakene er også supre å ha med kalde i matpakka, uten at de har vært stekt i ovnen. Smør med ditt favorittpålegg, så har du en god og mettende lunsj!

 

Oppskriften er laget av Mia Eckhoff og Irina Smit, og bildet er tatt av Linda Krabberød.

Veggispizzaen som selv kjøttelskeren digger

Oh ma gosh. Denne pizzaen har jeg endt opp med å lage gang på gang, og den blir alltid en suksess! Jeg har til og med servert den til flere kjøtt-elskere som fikk en aha-opplevelse da jeg gjorde dem bevisst på at den ikke inneholdt kjøtt (slapp selvfølgelig bomba etter maten var fortært).

Oppskrift, sa du? Den får du HER:

 

GROV VEGGIEPIZZA

Bunn:
2 dl økologisk speltmel
0,75 dl vann
1 ts tørrgjær
1 klype salt

Fyll:
1 ss grov sennep
3 ss smøreost (Snøfrisk)
Ca. 10 cherrytomater
50–100 gram chèvre
1 neve søtpotetterninger
1 håndfull valnøtter
1/4 squash

SLIK GJØR DU:
Bunn:
Bland alt godt i en bolle. La det stå til heving et lunt sted. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevler du den ut til en tynn pizzabunn. Ha bunnen på bakepapir og forstek på 180 °C i ca. 10 minutter.
Fyll:
Kutt søtpotet i små terninger og stek på et stekebrett med bakepapir med litt olivenolje, salt og pepper i ca. 15–20 minutter på 180 °C . Bland sennep og smøreost og fordel på pizzabunnen. Ha på tynne skiver squash, chèvre i skiver og cherrytomater kuttet i to. Dryss over søtpotet og valnøtter før du steker pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader. Topp pizzaen med frisk rucola og litt basilikum.

TIPS!
Gi pizzaen en gøyal og smakfull tvist og dryss over litt honning eller agavesirup rett før servering.

 

Oppskriften er laget av Mia Eckhoff og Irina Smit, og bildet er tatt av Linda Krabberød.