Veggispizzaen som selv kjøttelskeren digger

Oh ma gosh. Denne pizzaen har jeg endt opp med å lage gang på gang, og den blir alltid en suksess! Jeg har til og med servert den til flere kjøtt-elskere som fikk en aha-opplevelse da jeg gjorde dem bevisst på at den ikke inneholdt kjøtt (slapp selvfølgelig bomba etter maten var fortært).

Oppskrift, sa du? Den får du HER:

 

GROV VEGGIEPIZZA

Bunn:
2 dl økologisk speltmel
0,75 dl vann
1 ts tørrgjær
1 klype salt

Fyll:
1 ss grov sennep
3 ss smøreost (Snøfrisk)
Ca. 10 cherrytomater
50–100 gram chèvre
1 neve søtpotetterninger
1 håndfull valnøtter
1/4 squash

SLIK GJØR DU:
Bunn:
Bland alt godt i en bolle. La det stå til heving et lunt sted. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevler du den ut til en tynn pizzabunn. Ha bunnen på bakepapir og forstek på 180 °C i ca. 10 minutter.
Fyll:
Kutt søtpotet i små terninger og stek på et stekebrett med bakepapir med litt olivenolje, salt og pepper i ca. 15–20 minutter på 180 °C . Bland sennep og smøreost og fordel på pizzabunnen. Ha på tynne skiver squash, chèvre i skiver og cherrytomater kuttet i to. Dryss over søtpotet og valnøtter før du steker pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader. Topp pizzaen med frisk rucola og litt basilikum.

TIPS!
Gi pizzaen en gøyal og smakfull tvist og dryss over litt honning eller agavesirup rett før servering.

 

Oppskriften er laget av Mia Eckhoff og Irina Smit, og bildet er tatt av Linda Krabberød.

 

 

1 kommentar

Siste innlegg