Sniktitt på nyeste utgave

Denne utgaven av Shape Up har jeg gledet meg spesielt mye til. Vi klarte faktisk å naile selveste Angelica Blick på cover! Det som er litt gøy er at det kun er Nora og jeg som står bak hele rigget. Nora har tatt bildene, og jeg har stått for styling, intervju og ikke minst stilt opp som reflektor-holder, haha! Jeg skulle ønske vi hadde et hav av kule backstage-bilder, men vi var rett og slett så stressa over at dette skulle bli bra, at vi ikke fikk tatt noe som helst. Ubrukelig! 

Uansett, her får du en liten sniktitt på annet snacks utgaven har å by på: 

Et innblikk i hverdagen til Angelica Blick. 

Selvfølgelig svettefest med vår kjære Maren Erdvik:

Et hav av oppskrifter som booster kroppen! Blant annet på disse herlighetene. (Foto: Linda Krabberød)

Produkter, nyheter og mat vi i jentekollektivet har dilla på akkurat nå!

Og hva skjer egentlig i kroppen når du spiser grønnsaker? Hva har grønnsakene å si for fordøyelsen, musklene og stressnivået?

Pluss myyye mer! 

Jeg håper du finner masse inspirasjon og treningsglede i denne utgaven, det gjorde i hvert fall vi i redaksjonen. 

Kos deg med utgaven <3 

 

 

Proteinshake med 4 ingredienser

Som redaksjonssjef for Shape Up, går jeg naturligvis gjennom et hav med digge oppskrifter hver uke. Noen oppskrifter ender jeg opp med å lage gang på gang på gang, og denne digge proteinshaken laget av Mia Eckhoff og Irina Smit har blitt en gjenganger hos meg.

Shaken er frisk og samtidig søt, og er ferdig på et blunk. Nytes best fersk, gjerne toppet med granola, nøtter, kokosflak og honning. YUM!

Proteinsmoothie
Antall porsjoner: Ett stort glass

Du trenger:
1 dl frosne bringebær
1 banan
2 dl havremelk (evt. vanlig melk)
1 ss proteinpulver

Slik gjør du:
Kjør alt i en blender til du får en jevn og passe tykk konsistens. Hell over i et glass og nyt!

 

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)

3 tegn på at du trener for mye

Ja, trening er superviktig, men det kan også bli for mye av det gode. Det er fort gjort å kjøre for hardt på når man først er i en god treningsflyt, men det kan straffe seg. Kroppen er kompleks, og noen ganger kan det være vanskelig å registrere alle symptomene den sender ut hvis den skriker etter hvile.

Når jeg ser tilbake, hadde jeg for noen år siden en periode der jeg alltid var syk. Jeg kunne ikke fatte hvorfor jeg til stadighet hadde feber og vond hals, jeg som levde SÅ sunt! Nå ser jeg at det selvfølgelig kom av at jeg ikke tillot kroppen å hente seg ordentlig inn etter hver treningsøkt. Når vi trener, bryter vi kroppen ned. Hvis vi aldri gir kroppen vår tid til å bygge seg sterkere, havner man fort inn i en dårlig sirkel med manglende resultater og lite energi. 

Oppsummert, her er de tre viktigste faktorene du skal være obs på:

1. Reduserte treningsresultater
Står du på stedet hvil med antall kiloer på stanga? Eller klarer du aldri å slå rekorden din på 5-kilometeren, til tross for masse trening? Tegn på for mye trening vil ofte være at du får reduserte resultater og fallende prestasjon på trening. “Bra stress er godt for kroppen, mens en lengre periode med stress utover dette kan bidra til motsatt effekt. Hvis ikke kroppen får mulighet til å hente seg inn, vil du heller ikke klare å prestere tilstrekkelig på trening for å få de resultatene du ønsker. Hvis jeg for eksempel kjenner syrene svi i lårene bare av å gå opp to etasjer, vet jeg at kroppen skriker etter pause.

2. Lettere syk
Denne har jeg fått kjenne på selv. Når kroppen utsettes for høyt, negativt stress, går det utover andre funksjoner i kroppen. Blant annet vil immunforsvaret svekkes og du er mer utsatt for sykdom. Hvis du attpåtil ikke får i deg nok næring, ber du om å bli sengeliggende!

3. Lavere energinivå
Et annet tegn på at du trener for mye er at du ikke lenger får energiboost av trening, men heller har mindre overskudd i hverdagen og sover dårligere. Da er det viktig at du leger inn nok hvile for å komme deg ovenpå igjen. Trening skal være noe som GIR energi, ikke noe som TAR den. 

Det viktigste er å se på helheten. Selv om du opplever lite fremgang i en periode eller har lite energi, betyr det ikke nødvendigvis at du er overtrent. Men om disse tegnene er til stede over en periode bør du vurdere om treningsmengden din er for høy i forhold til evnen du har til å hente deg inn. Med andre ord, slapp av i mellom slagene!

(Foto av meg og venninna mi, Ida: Rasmus Kongsøre)