Sunn Snickers fra himmelen

Omg  Jeg får bakoversveis av disse barene! De som kjenner meg vet at jeg er en skikkelig sjokoman, og Snickers står høyt opp på favvis-lista mi. Det er ingen hemmelighet at de du får kjøpt i butikken inneholder masse greier som ikke er bra for kroppen. Disse sunne barene består kun av godsaker som er bra for kroppen. I tillegg smaker de heeeeelt fantastisk <3

Oppskrift på sunne Snickers-barer:

Antall porsjoner: Ca 12 små barer

Du trenger:

Sjokoladebasen:
5 ss smeltet kokosolje
4 ss råkakakopulver
2 ts lønnesirup
Nougaten:
4 ss smeltet kokosolje
2 ss melk (vi brukte kokosmelk)
3 ss lønnesirup
1/2 dl små havregryn
1/8 ts havsalt
Karamellen:
8 moste dadler
2 ss peanøttsmør
2 ts vann
1/4 dl hakkete peanøtter

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til sjokoladebasen i en bolle til den er jevn og hell miksen i en liten firkantet boks med flat bunn. Bruk gjerne bakepapir slik at fyllet ikke setter seg fast. Ha den i fryseren i ca 10-15 minutter slik at den stivner. Miks sammen alle ingrediensene til nougaten til den er jevn og legg denne i et jevnt lag over sjokoladen. Ha den i fryseren til nugatten er stivnet i ca 1 time. Bland så sammen ingrediensene til det siste laget, karamellen, og legg igjen et jevnt lag over nougaten. Det kan lønne seg og bruke hendene, siden karamellen er seig. Press peanøtter inn i det øverste laget og sett i fryseren i ca 1 time til. Ta forsiktig ut hele snickersen og kutt til ca 12 barer.

Tips! Du kan også velge å bruke hvert lag for seg til å lage små konfekter. Form de i små baller eller lag i små søte former. Husk å oppbevar i fryser.

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg