Shape Up-mat: Grove horn med ost og spinat

Altså … Jeg er solgt med en gang det er snakk om bakst. Hvem kan vel ikke motstå lukten som fyller rommet idet godsaker hever seg i ovnen? Da jeg bladde i arkivet til Shape Up, kom jeg over en glemt klassiker: Fylte horn! Det smaker digg, er sunt og mettende og perfekt å ha med seg på farta. Vær så god, her har du oppskriften på noen skikkelig digge horn med spinat og ost: 

Grove horn med spinat og ost 
8 horn

Du trenger: 
100 gram hvetemel 
150 gram grovt mel 
1/2 ts salt 
1/2 ts sukker 
30 gram smør 
1,5 dl skummet melk 
1/2 pakke gjær 
1 pakke snøfrisk med dill (her kan du velge din favoritt) 
2 never parmesan (eller annen ost)
2 never spinat 
1 ss sesamfrø 
1 egg til pensling 

Slik gjør du: 
Smelt smøret på svak varme i en kjele og ha i melken. Varm opp til blandingen er ca 37 grader. Rør så ut gjæren i denne blandingen med en gaffel. Ha mel, salt og sukker i en bolle og bland inn melkeblandingen til deigen blir smidig. Bland evt inn mer mel, slik at deigen ikke kleber og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og hev deigen på ett lunt sted i ca 30 minutter. Dryss litt mel på benken eller ett brett og jobb deigen til den er rund.

Kjevl deigen ut til den er ca 30 i diameter og kutt i 8 spisser. Smør på snøfrisk, ha spinat og parmasan på hver skive. Pass på å ikke ha for mye fyll. Rull skivene sammen fra ytterkant inn mot midten og form horn. Legg hornene på en stekeplate og dekk til med plast. Etterhev i ca 20 min. Rør sammen et egg med en gaffel og pensle hvert horn før du drysser på sesamfrø. Stek hornene i midten av ovnen på 220 grader i ca 10- 15 minutter. Avkjøl hornene på en rist og nyt!

(Oppskrift av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg