Noe av det jeg liker best med jobben min er alle matoppskriftene jeg får holde på med. Shape Up har jo så sinnsykt mange gode oppskrifter!
Matbloggerne Mia Eckhoff og Irina Smit deler masse digge oppskrifter til hver utgave, og jeg er snar med å teste oppskriftene selv. Disse muffinsene med søtpotet og banan falt skikkelig i smak! Perfekt på farta, som mellommåltid eller kveldskos. Here you go:
Muffins med søtpotet og banan
Antall porsjoner: Ca 16 muffins
Du trenger:
4 egg
3 dl søtpotetpuré
(bakt søtpotet som er most)
3 bananer
1/2 dl kokossukker/vanlig sukker
3 ss kokoskrem (tykk kokosmelk)
1 dl olje (kokos eller rapsolje)
1,5 dl tørrvare (bokhvete/havremel/speltmel)
1 ts bakepulver
1 ts gurkemeie
1/2 ts salt
Slik gjør du:
Pisk eggene luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett søtpotetpuré, olje, kokoskrem og most banan. Bland godt. Ha så i alle de tørre ingrediensene. Kjør på lav styrke til alt er godt blandet. Ha røren i muffinsformer, pynt med solsikke- og gresskarkjerner og stek på 200 grader i ca. 20 minutter til de har fått en gylden skorpe. Avkjøl og nyt!
Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød
naaaam, det så godt ut!